Wednesday, December 30, 2009

testing2 1..2..3..

tarikh: 30.12.2009 - 31.12.2009
masa: 11:23:11
lokasi: IRK computer lab & HS computer lab


Bismillahirrahmanirrahim...



phiuh~~~

Alhamdulillah, akhir'y selepas beberapa bln blog ni mengalami koma yg maha dahsyat, akhir'y t'sedar juga dr 'pembaringannya".

untuk anda yg t'tanya2 kenapa blog ni t'sangat lah lama tdk d update, sy d sini b'sedia m'beri penerangan yg sewajar'y. utk makluman anda2 semua, d sebabkan sedikit kesulitan bg sy m'dapatkan internet connection, blog ni t'paksa dikomakan buat seketika. almaklumlah, d rumah tuan empunya blog ini tiada p'khidmatan internet. kesempatan ruang waktu d kampus sahaja yg m'bolehkan saya m'update blog ini. tak usah la d panjang2kan lg pasal hal ini. banyak lagi bab2 yg lebih menarik yg ingin sy kongsikan kpd anda2 semua.


Alhamdulillah,

tamat sudah pengajian saya sbg seorang pelajar asasi selama satu dan setengah tahun. sekarang, kebih kurang sudah masuk 4 minggu b'gelar mahasiswa ijazah pertama di uia gombak. di waktu post ini ditaip, saya sedang m'habiskn masa sy d computer lab sementara menunggu kelas yg seterus'y. hurm, mungkin anda ada sedikit t'tanya2 kenapa buat julung2 kali'y rentak penulisan blog sy pada kali ini tampak lebih b'beza drpd yg selalu'y. persoalan yg b'main di minda anda barangkali: skema?? macam buat karangan bm?? tak mengapalah. persoaan ini biarlah tinggal persoalan. biarlah jawapan'y sy sendiri yg tahu & yg Maha Mengetahui juga mengetahui'y.....


pejam celik, pejam celik kita bakal melangkah ke alam yg sama, cuma tahun dan peredaran masa shj yg b'beza. 2009 bakal menjadi sejarah, 2010 pula bakal m'jadi impian dan masa hadapan. moga2 setiap detik & saat yg bakal kita lalui ini akn m'janjikan seribu kejayaan dan kegembiraan yg hakiki. apa pun yg telah b'laku pada waktu2 yg telah b'lalu itu, kita jadikan pengalaman dan pengajaran yg sgt b'harga kerana yg pasti, peristiwa yg telah lalu itu sgt mustahil utk kita alami'y lagi.


rasanya cukuplah sy m'bebel tak tentu pasal mengenai datang & pergi'y tahun2 dalam kalender kita tu. bukan'y apa, anda2 semua pasti sedia maklum bahawa setiap yg datang itu pasti akan pergi juga. Insyaallah, post ini merupakan post sy yg t'akhir sebelum b'akhir'y 2009 ini. anda2 semua tak perlulah b'gundah gulana kerana yg pasti, nukilan sy d laman sesawang ini tak akan terhenti hanya kerana tamat'y thn 2009 ini. Insyaallah, dgn kudrat yg kurniakan ini, sy akn terus berceritera & b'kongsi apa shj yg wajar kita kongsikn b'sama... sebelum b'labuh'y tirai 2009 ini, sy ingin menyusun 1o jari memohon kemaafan sekira'y t'kasar bahasa sepanjang sy b'kongsi, b'kongsi dan terus b'kongsi...
akhir kalam,
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU-2010
MA'AT TAUFIQ WAN NAJAH!!




3 comments:

  1. mila_melly_melur_molaJanuary 4, 2010 at 4:44 PM

    haha..akhir'y ko online gak n update sgala yg nk d update..ak tau npe bhasa ko da 'skema' tp mmndangkn ko xdedahkn kt cni,ak pon xnkla mmbocortempayankn rahsia besau ko 2..haha

    ReplyDelete
  2. mila_melly_melur_mola:heh, dah macam columnist ruangan gossip! Cepaaaat je tau sebab-musabab eh? Mix2 bhs melaka pulak tuu..huhu

    Landlord:wah. perubahan drastik.

    ReplyDelete
  3. mila>> huh?? ko taw ke?
    cam mana ko bley tau sdangkan aku sndiri pn x brapa pasti akan sbab musabab yg sbenar??hai~~
    plik2..

    lychee lyqa> drastikkah??

    ReplyDelete