Thursday, October 28, 2010

bila hari berpuaka nak tiba..



tengok sekeliling seraya bersabda:

babak pertama: haiiii... (mengeluh) kotornya bilik aku ni! tak boleh jadi ni.. (cepat2 capai batang penyapu, alihkan semua barang yg patut, kemudian terus menyapu, mengelap, mengemas, menyusun sampai puas hati..)

babak kedua: haiiii... (mengeluh lagi) banyaknya baju x basuh.. (cepat2 kumpulkan baju kotor, cuci, jemur)
babak ketiga: haiii... (mengeluh lg sekali) kasut2 ni dh lama dah aku biar tak berbasuh.. (cepat2 bawa pergi toilet, sental, berus sampai puas hati lepas tu jemur)

babak keempat: haiii... mengeluh buat kali terakhir barangkali) penatnya 1 hari suntuk membuat "kerja2 bilik".. rasa nk berehat-rehat la pulak.. (cepat2 buka laptop, pasang lagu kuat2, berfacebook pula)

begitulah bila final exam dh dekat, ada je timbul aktiviti yg tidak berkaitan yg rasa sgt seronok utk dikerjakan.. buku?? study?? jauh sekali nk usik...huhu
sampai ke saat ini, tuan tanah masih lg seronok2 berfac
ebook, dan yg terbaru bukan main rajin lg nk mengupdate blog ni..hahaha

bangun asrul!! bangun!! sudah2 la tu dulu..
lupakn dulu kerja2 yg tidak berkait..
pergi mentelaah buku2 yg bertimbun dan tersusun rapi di rak 2 cepat!!


5 comments:

  1. hahahaha..lawak la
    tu la namanya dugaan time exam.
    tibe2 je rasa rajin wat benda lain,except STUDY..
    blog yg jarang diupdate pun leh de banyak post baru kan..
    ish3..

    btw xpe2..xla tension sgt study tu.
    sambil study, sambil2 enjoy! ;)

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. amboi, sedap perlian yg anda beri!haha
    thnx! =)

    ReplyDelete
  3. hahahaha betol pe..
    semua orang macam tu la bila time exam...

    ReplyDelete
  4. sy setuju n sokong 300%... bilik ak kemas mcm bru stat sem n bju sume da xde yg brkepuk dlm baldi..da siap lipat n simpan,ble on9 berjam2 cr artikel xde pekdah..tp buku blum kuarkn dr beg pon.. esok exm!.. huhu..ko bkn men jrg update blog, skli kuar 4post..haha..mmg kne kawin la ko ni..-mola

    ReplyDelete
  5. anonymous> termasuklah awk kan?? begitu??haha

    mila> kan?? aku rasa enjoy plak berblogging tiba2!
    klu ada exam blogging, aku yakin bole dpt a!
    sbb beberapa hari ni rajin benor aku menelaah bnda alah ni..hahaha

    ReplyDelete