Tuesday, November 30, 2010

kena tagged

tak pasal2, tuan tanah kena tagged dengan acan ketot (moyang) dan perlu buat benda alah ni yang tak tau nak dipanggil apa.
walaupun pelik, tapi best pulak. nah, ni la hasilnya----->


1. If someone says 'This is okay?' you say...
Biarlah rahsia - dato’ siti nurhaliza
“Maaf, saya tak boleh bgtau”

2. How would you describe yourself?
Laskar pelangi - nidji
“Mimpi adalah kunci untuk kita menaklukkan dunia”

3. What do you like in a girl/guy?
Harusku yang pergi – riz af
“Tak2.. jangan tinggalkan saya, saya tak suka tu”

4. How do you feel today?
Penakut- yuna
“Bukan hari ni je, tapi hari2”

5. What is you life's purpose?
Tolong ingatkan aku- ana rafali
“Manusia selalu lupa, harus saling mengingati”

6. What's your motto?
Everything I do (I do it for u)- bryan adams
“lillahi taala”

7. what do your friends think of you?
If ain’t got u- alica keys
“huh? What u guys gonna do?? no!!”

8. What do you think of your parents?
Always be there- maher zain
“Alhamdulillah, love them so much!!”

9. What do you think very often?
The graduation song (friends forver) – vitamin c
“yeah..been thinking bout that lately, but those moments last forver!”

10. What is 2+2?
Dua jiwa- dakmie
“eh, nombor yang sama pulak! Soalan ni kena tukar 1+1”

11. What do you think of your best friend?
Bisakah- siti nurhaliza
“setiap manusia selalu buat salah, harus saling bisa memaafi”

12. What do you think of the person you like? 
Open your eyes- maher zain
“Everything is in front of you.. do appreciate those things ok”

13. What is your life story?
Allah-Allah-kiya-karo- maher zain
“Keep on thinking and pondering”

14. What do you want to be when you grow up?
The Chosen one- maher zain
“we r special, we r the chosen ones!”

15. What do you think of when you see the person you like?
Barak Allah- maher zain
“marriage?? Oh no!!haha”

16. What will you dance to at your wedding?
Kekanda adinda- monoloque ft atilia
“sweet kapel nih!”

17. What will they play at your funeral?
Gadis semasa- yuna
“heii, aku dah mati la.. tu semua bukan urusan aku lagi!”
*confirm org kat kubur tu lari lintang pukang”

18. What is your biggest fear?
Hanya kerana cinta- aril af, hafiz af, ayu oiam, tini, azura
“cinta itu buta, juga boleh membutakan.. carilah cinta yg hakiki”

19. What is your biggest secret?
Be what u wanna be- darin zanyar
“now u know already, so wat r u waitin 4??”

20. What will you post this as?
Inilah cinta- akim
“tafsiran cinta yg lain dari yg biasa-biasa”


yang seronoknya, most of the questions are juz suit with the current songs played!
apa kata korang pun try jugak buat ni...
it is very therapeutic! 
ni insan terpilih dari tuan tanah: kak shima, najadlaiQa 

Syarat: bukak media player > lagu yang tengah 'play' is answer for no 1 > next song for answer no 2 > dan seterusnya > last skali tag member-member

No comments:

Post a Comment