Sunday, February 3, 2013

antara tiga

Bismillahirrahmanirrahim..

Atas faktor kekangan masa (sebetulnya aku yang tak reti nak mencari masa mengemaskini blog) blog ini sedikit lambat untuk dikemaskini. Alhamdulillah pagi ini jam 7.35 pagi aku sempatkan diri untuk berbuat demikian. Entri kali ini lebih kepada untuk berkongsi perasaan dan pengalaman aku melibatkan diri dalam persembahan kebudayaan minggu taaruf (minggu orientasi) di UIAM. Sebenarnya hampir setiap semester sejak dua tahun yang lepas kalau tak silap, aku telah melibatkan diri dalam persembahan seumpama ini. Persembahan yang bertujuan memperkenalkan kumpulan kebudayaan UIAM kepada para pelajar yang baru masuk ke kampus utama ini memberi peluang kepada para pelajar daripada kelab-kelab kebudayaan di bawah naungan pusat kebudayaan UIAM melakukan persembahan. 

Namun, tahun ini sedikit berbeza bagi aku. Jika sem-sem lepas aku sekadar menjadi pengacara majlis atau berpantun atau membuat sketsa pendek, tahun ini aku melakukan tiga perkara serentak. Mengacara majlis, menari zapin dan menyanyi! Sememangnya peluang seperti ini jarang sekali muncul dalam hidup aku. Bahkan tak pernah sekalipun aku mengimpikannya. Walaupun pada asalnya aku ingin menarik diri atas faktor tertentu, namun aku akhirnya meneruskan juga atas dasar menghargai peluang dan kepercayaan yang diberikan oleh sahabat-sahabat yang aku sangat sayangi. Terima kasih anda-anda semua. Tanpa kalian, aku tak mungkin meneruskannya. Persembahan aku pada malam itu khususnya tarian zapin dan nyanyian tidaklah begitu memuaskan namun aku telah cuba sebaik mungkin. Apa pun yang berlaku tetap telah berlaku. Pengalaman yang paling aku hargai. 

Insyaallah, andai ada lagi peluang yang datang akan aku perbaiki segala kelemahan yang ada. Buat semua yang terlibat membantu aku secara langsung atau tidak langsung khususnya tuan jurulatih, jutaan terima kasih aku ucapkan. Moga Tuhan membalas jasa kalian. Sekian dahulu untuk entri kali ini. 

wassalam.. 

1 comment: